Onze Lieve Heer is niet nieuw-apostolisch

Uiteenlopende onderwerpen m.b.t. het apostolische geloofsleven
Plaats reactie
zefyr
Berichten: 509
Lid geworden op: ma 06 dec 2010, 19:00

Onze Lieve Heer is niet nieuw-apostolisch

Bericht door zefyr »

Praktisch apostolisch-zijn is ook een scherp oog hebben voor zinvolle en veelzeggende 'eye-openers' buiten het (nieuw-)apostolische 'Umfeld'.

Onlangs merkte een Duitse bisschop van de EKD op, dat er geen oosters-orthodoxe God, geen rooms-katholieke God en geen luthers-evangelische God bestaat. Dat is een geruststellende constatering. Naar analogie van deze stelling, constateer ik vrijmoedig, dat er ook geen nieuw-apostolische God bestaat. Dat vind ik nog geruststellender ;)

http://www.christ-im-dialog.de/index.ph ... &Itemid=30

In de afgelopen eeuwen, millennia zijn er talloze geloofsbelijdenissen opgesteld, die dikwijls hebben geleid tot heftige polemieken, vervolging, geweld en verkettering. Europa is eeuwenlang gebukt gegaan onder godsdienstoorlogen. Andersdenkenden werden soms letterlijk de duimschroeven aangedraaid, geradbraakt, het leven zuur of onmogelijk gemaakt. In dit opzicht is religie verachtelijk en verwerpelijk. Daarentegen heeft religie in Europa ook pareltjes van tolerantie en naastenliefde voortgebracht. De onderstaande remonstrantse geloofsbelijdenis (2006) heb ik omhelsd.

http://www.remonstranten.org/dossiers/b ... is2006.pdf
Plaats reactie