Nieuwe bestuursvoorzitter GvAC treedt aan

Berichten die al dan niet tevens op de website verschijnen en reacties van lezers
Forumregels
Doordat de redactie een wisselende samenstelling heeft, neemt zijzelf in beginsel niet deel aan een eventuele discussie. Het is ook niet erg praktisch om na het plaatsen van redactionele stukken, waar tijd en voorbereiding mee gemoeid zijn geweest, niet de handen vrij te hebben om alvast met nieuwe onderwerpen aan de slag te kunnen gaan. Bovendien is ieders vrije tijd beperkt. Beurtelings vervullen de redactieleden op het Forum de taak van Moderator. Eventueel overleg kan het best via een privé-bericht.
Plaats reactie
Redactie
Berichten: 1196
Lid geworden op: za 11 dec 2010, 18:11

Nieuwe bestuursvoorzitter GvAC treedt aan

Bericht door Redactie »

  • Afbeelding Foto: TjerkB

    Op de foto: toespraak achteraf van apostel in ruste Volkmer uit Dresden met links het echtpaar Wolthuis, rechts het echtpaar Den Haan
@all

Tijdens een bijzondere dienst in Zeist bij de Gemeenschap van Apostolische Christenen (GvAC) werd gisteren herder Bert Wolthuis (thans voorganger van de kerkgemeenten in 's-Gravenhage en Zwijndrecht) ingezet als opziener en volgde hij apostel Hans den Haan op als bestuursvoorzitter van het kerkgenootschap. Apostel Den Haan heeft ook na het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd nog geruime tijd diens beste krachten aan de geloofsgemeenschap gegeven want niet eerder deed de gelegenheid zich voor om het wat rustiger aan te doen. De apostelen Lieberth (Duitsland), Schaeffer (Frankrijk) en Baltisberger (Zwitserland) blikten terug op een jarenlange broederlijke samenwerking met hun Nederlandse geloofsgenoot, waarna apostel Knauth (Duitsland) een dankwoord sprak.

Over wat de bediening van opziener zoal inhoudt haalde apostel Den Haan aan wat Paulus daarover destijds schreef aan Titus:
  • [7] Een opziener moet als beheerder van Gods huis onberispelijk zijn: hij mag niet eigenzinnig optreden, niet driftig zijn, niet te veel drinken, niet gewelddadig zijn en niet hebzuchtig; [8] hij moet juist gastvrij zijn, goedwillend, bezonnen, rechtvaardig, toegewijd en beheerst. [9] En hij moet zich houden aan de betrouwbare boodschap die in overeenstemming is met de leer, zodat hij in staat is om anderen met heilzaam onderricht te bemoedigen en dwarsliggers terecht te wijzen.

    Uit: Titus 1 (NBV)
Tijdens een koffiemaaltijd na afloop van de druk bezochte dienst raakten velen enthousiast met elkaar in gesprek. Wij kijken er blij op terug.

Het WebTeam/TjerkB
Salich zijt ghy als u [de menschen] smaden, ende vervolgen, ende liegende alle quaet tegen u spreken, om mijnent wille.
Plaats reactie