Hoe moet het verder met de Nieuw-Apostolische Kerk in Ned.?

Berichten die al dan niet tevens op de website verschijnen en reacties van lezers
Forumregels
Doordat de redactie een wisselende samenstelling heeft, neemt zijzelf in beginsel niet deel aan een eventuele discussie. Het is ook niet erg praktisch om na het plaatsen van redactionele stukken, waar tijd en voorbereiding mee gemoeid zijn geweest, niet de handen vrij te hebben om alvast met nieuwe onderwerpen aan de slag te kunnen gaan. Bovendien is ieders vrije tijd beperkt. Beurtelings vervullen de redactieleden op het Forum de taak van Moderator. Eventueel overleg kan het best via een privé-bericht.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
BakEenEi
Berichten: 1134
Lid geworden op: wo 22 sep 2010, 17:23

Hoe moet het verder met de Nieuw-Apostolische Kerk in Ned.?

Bericht door BakEenEi »

Redactie schreef:(...)
Wie zich afvraagt "Hoe moet het verder met de Nieuw-Apostolische Kerk in Nederland?" dient zich terdege te realiseren dat wat de lopende rechtszaken betreft, die gaandeweg tot uitkomsten zullen leiden, er wel eens andere eindconclusies naar voren kunnen komen dan menigeen geneigd zal zijn om maar gemakshalve vanuit te willen gaan. Zo zou het kunnen zijn, dat er straks iemand is die bij de rechtbank ermee wordt geconfronteerd dat er pertinente onwaarheden zijn verteld. Dat kan zomaar iemand anders zijn dan allen, die (op verzoek van apostel Peter Klene, opziener Kamstra, de districtsoudste Nico Klene en de toenmalige districtsevangelist Vis) de zwijgzaamheid hadden te betrachten, moesten verwachten.

Degene die het dan in de allereerste plaats rechtstreeks aangaat, weet allang wat er mogelijk staat te gebeuren! Reken maar, dat zo'n dilemma een zware wissel trekt op iemands welbevinden. Niet alleen pas nú.

Al deze facetten -medisch, sociaal, juridisch, moreel en godsdienstig- kwamen in onze berichtgeving aan de orde. En nogmaals wijzen wij er op hoezeer er van onze kant ook vanachter de schermen langs meerdere kanalen en met de beste bedoelingen is gewerkt aan daadwerkelijke oplossingen. Spijtig genoeg wilde de nieuw-apostolische kerkleiding hierbij van niets weten. Met name stamapostel Leber niet...
Artikel 4 Organen
De Nieuw-Apostolische Kerk in Nederland heeft de volgende organen:

1. De Stamapostel

2. Het bestuur

3. De landelijke vergadering


Bron: Bericht door Redactie op "ma 19 dec 2011, 22:28" in de thread "Bepalingen betreffende inrichting en bestuur NAK-NL".
Hoe dan ook, in mei 2008 nam het bestuur van de Nieuw-Apostolische Kerk in Nederland een nieuwe medewerker in dienst, die men een jaar later om nog steeds onopgehelderde redenen heeft willen ontslaan. Deze zaak kreeg zó veel voeten in de aarde, dat het kerkbestuur intussen vermoedelijk al een miljoen euro kwijt is aan kosten van rechtshulp en wat dies meer zij. Anderen herkenden zich in de ongenaakbare opstelling van de kerkleiding en publiceerden erover op het Internet. Overigens was het al jarenlang een internationaal (!) publiek geheim, die wie zich in de Nieuw-Apostolische Kerk onheus bejegend voelt, bij verantwoordelijke bestuursleden, allen "nach dem neuapostolischen Glaubensverständnis" Godsgezanten, weinig of geen gehoor vindt. Ook in déze kerk heerst er namelijk een verwerpelijke "afdekcultuur".

(...)


Uit: Bericht door Redactie op "Vr 29 Jun 2012, 12:36"
@all

Waar "de heiligen" verschijnen wordt een ieder geacht de schijn van heiligheid in acht te nemen. In dat klimaat waarin alles naar haar welgevallen uitpakt, wenst de internationale kerkleiding in gelukzaligheid te vertoeven - "totdat het einddoel zal zijn bereikt". Zo ongeveer staat het de betrokkenen althans voor ogen. Ten aanzien van deze gelukzaligheid heeft er in de Nieuw-Apostolische Kerk evenwel een steeds groter wordende kloof kunnen ontstaan tussen enerzijds de "halers" ervan en anderzijds de "betalers". De bron is daardoor opgedroogd. Dan kun je in feite alleen nog maar herinneringen ophalen; zaken memoreren. Voor het overige treffen de leden zich in en rond de sociëteit. Vroeger was dat "de gemeenschap". Wat er gebeurd is, is, dat machtsfiguren er het woord namen en God voorhielden: "Kijk, hier komt U te wonen en als U bezoek krijgt, moet iedereen zich daar en daar aan houden; verder laat U alles maar aan ons over." De Zijnen werd te verstaan gegeven: "Ein offen bekannter oder sogar am Altar verkündeter Lehrwiderspruch kann nicht hingenommen werden." De offerkisten stonden al klaar en het feest kon beginnen. Ziedaar "de reine Jezusleer, versie 2.0". Spectaculaire evenementen werden op touw gezet en de hoofdpersonen aanbeden.

(...)

Vanachter de coulissen werd deze geloofsgemeenschap heimelijk omgebouwd tot een amusementsbedrijf. Achter op de zwarte kostuums van de dienaren zou daarom het opschrift "CREW" niet misstaan. Herkenbaar?!

Groet,
BakEenEi
Less Is More
Plaats reactie