NAK vertegenwoordigd op Nationale Synode 2010 te Dordrecht

Discussie over de door de kerleiding geproclameerde exclusiviteit
Plaats reactie
zefyr
Berichten: 509
Lid geworden op: ma 06 dec 2010, 19:00

NAK vertegenwoordigd op Nationale Synode 2010 te Dordrecht

Bericht door zefyr »

Op de website van het Nederlands Dagblad is op 9 december 2010 een artikel (Gezamenlijk getuigenis van kerken) geplaatst met betrekking tot de Nationale Synode te Dordrecht op 10 en 11 december 2010. In dit artikel wordt o.a. vermeld, dat de Nieuw-Apostolische kerk officieel vertegenwoordigd is. De namen van de NAK-delegatie wordt in dit artikel niet genoemd. Dankzij een filmpje op youtube weten we, dat het (in ieder geval) gaat om apostel Peter Klene en priester Bart Flikkema (NAK Haren). De website van de NAK NL heeft tot begin van deze avond geen melding gemaakt van deze vertegenwoordiging op de Nationale Synode 2010, maar dat verandert misschien nog na deze melding op dit forum ;)

Filmpje op youtube:Na een minuut en 46 seconden zijn eerdergenoemde nieuw-apostolische mannenbroeders, in casu links apostel Peter Klene en rechts priester Bart Flikkema (met rode sjaal), een paar seconden in beeld.

zefyr
Berichten: 509
Lid geworden op: ma 06 dec 2010, 19:00

ook de HAZK was present op de Nationale Synode 2010

Bericht door zefyr »

Het is mij tot heden niet duidelijk of de Hersteld Apostolische Zendingkerk in Nederland (afgekort HAZK/Groep Schaap-Rijnders) officieel vertegenwoordigd was tijdens de Nationale Synode 2010 te Dordrecht, maar er waren wel drie ambtsdragers van de HAZK aanwezig, te weten: apostel H.F. Rijnders (Wassenaar), evangelist J.L.M. Straetemans (HAZK Haarlem) en profeet A. Hobé (HAZK Utrecht).

zefyr
Berichten: 509
Lid geworden op: ma 06 dec 2010, 19:00

Glaubenskultur.de besteedt aandacht aan NAK-delegatie

Bericht door zefyr »

Glaubenskultur.de heeft vandaag aandacht besteed aan de NAK-delegatie op de Nationale Synode 2010 te Dordrecht, zie verder:

http://www.glaubenskultur.de/premium-1372.html

De man op de foto is priester Bart Flikkema (NAK Haren).

Het artikel behoort tot de categorie ''premium-artikelen'' (dus waarvoor betaald moet worden).

zefyr
Berichten: 509
Lid geworden op: ma 06 dec 2010, 19:00

HAZK vertegenwoordigd op Nationale Synode 2010 te Dordrecht

Bericht door zefyr »

Uit betrouwbare bron heb ik begrepen, dat de HAZK-delegatie (Rijnders, Straetemans en Hobé) als officiële vertegenwoordiging aanwezig was tijdens de Nationale Synode 2010 te Dordrecht. Het is wellicht goed op te merken, dat deze apostolische denominatie, in casu de Hersteld Apostolische Zendingkerk in Nederland (Groep Schaap-Rijnders), niet moet worden verward met de Hersteld Apostolische Zendingkerk - Stam Juda (Groep Ossebaar-B. v.d. Bos).

Evenals de gereformeerden zijn de apostolischen doorgewinterde scheurmakers...

Vanaf begin negentiger jaren van de 20e eeuw heeft apostel Gerrit Sepers van de NAK NL officieel deelgenomen aan de rondetafelgesprekken met de HAKZ-Groep Ossebaar-B. v.d. Bos en de Gemeente van Apostolische Christenen. Omstreeks 2005 is dit overleg (voorgoed?) ter ziele gegaan.

In 2000 en 2001 heeft de NAK een apostolisch concilie georganiseerd teneinde alle apostolische denominaties, vooral in het 'oude' Europa, met elkaar in gesprek te brengen (en te houden). Dit initiatief is op een fiasco uitgelopen en doodgebloed. Dankzij het 'fantastische' referaat van apostel Drave (NAK Noord-Duitsland) in december 2007, heeft men de Apostolische Gemeinschaft tot op het bot geschoffeerd (en de eigen gemeenteleden besodemieterd...). Het enige 'succesje' is, dat de NAK erin geslaagd is een piepkleine apostolische denominatie in Duitsland, Apostolische Gemeinde des Saarlandes, bijna in te palmen.

De HAZK (Groep Schaap-Rijnders) en de NAK NL hebben tot heden nooit oecumenische gesprekken met elkaar gevoerd. De HAZK (Groep Schaap-Rijnders) heeft in 2000 en 2001 niet deelgenomen aan eerdergenoemd (internationaal) apostolisch concilie. In het licht van vorenstaande is het toch buitengewoon curieus, dat de delegaties van de NAK en de HAZK (Groep Schaap-Rijnders) samenkomen op een feestje van de eenheid der kerken, terwijl ze met elkaar niet in gesprek zijn...

zefyr
Berichten: 509
Lid geworden op: ma 06 dec 2010, 19:00

Re: NAK vertegenwoordigd op Nationale Synode 2010 te Dordrec

Bericht door zefyr »

Gisteren werd bekend gemaakt, dat de tweede Nationale Synode in oktober 2013 zal plaatsvinden.

http://www.kerknieuws.nl/nieuws.asp?oId ... on=archief

Het is inmiddels genoegzaam bekend, dat priester/voorganger Bart Flikkema (Nieuw-Apostolische Kerk Haren) en 'apostel' Peter Klene alias Peter Pinokkio de eerste Nationale Synode te Dordrecht (geniepig?) hebben bijgewoond. De website van de NAK NL heeft er destijds (uiteraard?) geen ruchtbaarheid aan gegeven. Als een stelletje verspieders waren ze present.

Dit jaar hebben bijna een dozijn kerken in Nederland de verklaring van wederzijdse dooperkenning te Heiloo ondertekend. De NAK NL, evenals andere apostolische denominaties, schitterde door afwezigheid... Na vanavond zal blijken of de nieuwe NAK-catechismus (voldoende) speelruimte biedt om in de oecumene een rol te kunnen en/of te willen spelen.

Plaats reactie